3 annorlunda tips till arbetsgivaren under vabruari

Vabruari-vad?

Den kom som ett brev på posten. Influensan. Eller förkylningen, eller halsflussen, eller vad det nu kan vara som ligger bakom fenomenet vabruari. För er som inte vet, är vabruari en ordlek och namnet på årets värsta sjukperiod. ”Vab” kommer från förkortningen för ”vård av barn” och ”-ruari” för att perioden pågår januari-mars och därmed täcker hela februari. Under 2017 togs 800 000 sjukdagar ut under vabruari. Det är väldigt mycket. Försäkringskassan har fullt upp och även om jag inte har statistik på det, lovar jag att mycket te och film konsumeras dessa månader.

För att ändå göra situationen så lätthanterlig som möjligt, finns det några saker som du som arbetsgivare bör ta till dig och förbereda.

3 tips för att visa vabruari vem som är chef:

1. Lösenord

Be alla anställda att i en mapp, på en post-it eller runsten skriva ner sina lösenord. Se helt enkelt till att det finns tillgång till allt ni friska krigare kan tänkas behöva. Det sparar er tid och låter sjuklingen ta det lugnt hemma.

 

2. Förbered en info-mapp

Ha en mapp redo för ersättaren, vikarien eller inhopparen. Speciellt om det är en utomstående ersättare, kan ett A4 men namn på kontaktpersoner, telefonnummer och just lösenord bespara ersättaren många frågetecken. Och är det inte gött att känna att man har framförhållning när det krisar?

 

3. Följ upp

Viktigt, men glöms ofta bort. Följ upp hur dina anställda mår! Ett ”krya på dig” betyder mycket – särskilt när det inte förväntas. En undersökning visar att 41 % av alla anställda tycker att arbetsrelationen till deras närmsta chef kunde varit bättre.

 

Som ett bonustips vill vi såklart tipsa om att ha en backup-plan för vem ska hoppa in och leverera extra arbetskraft. Och vad är snabbare, lättillgängligare och enklare än Instajobs? Vi vet inte.

Karin Holmgren

Sales and Marketing Coordinator

karin.holmgren@instajobs.com

Du kan kalla mig Online-Karin, det gör resten av Instajobs. I mitt arbete visar jag upp Instajobs för världen! Jag och mina kollegor vill att alla ska se det fina i att om du har telefonen i fickan, har du hjälp i fickan.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK