3 tecken på när det är dags att gå vidare

För de flesta arbetsplatser uppkommer ett eller flera scenarion flera gånger om året. (1)Det är högsäsong och medarbetarna pressas till gränsen, med negativa effekter på kund- och medarbetarenöjdhet som resultat, och dessutom minskad effektivitet. (2) Plötslig sjukdom på kontoret skapar en dominoeffekt av överlämningar av arbetsuppgifter mellan medarbetare. (3) Allt det där du borde göra för att lyckas bättre imorgon får lämna plats för saker som brinner idag.

I en förstudie som vi gjorde genom undersökningsbolaget Cint bland svenska arbetsplatser berättar 53% av de som faktiskt väljer att ta hjälp för att frigöra sin tid i situationer som beskrivs ovanför, att de endast har sina kontakter att tillgå. 48% av samma arbetsplatser går till bemanningsbolag. Resten av arbetsplatserna som i studien angav att de hade extra behov då och då, vet vi inte vad dom gör. Förmodligen ingenting. De (ni) kanske rider ut stormen? Men till vilket pris?

Bemanningsbranschen, vi som specialiserar oss på att rekrytera och bemanna arbetsplatser, utvecklas i en rasande takt. Sedan branschen avmonopoliserades 1993 har drygt 800 bolag dykt upp på marknaden, och det har under perioder sedan dess varit Sveriges snabbast växande bransch. Och endast 23 år senare ser vi redan nischade aktörer längs hela värdekedjan. Nu tar branschen ett steg till – digital bemanning. Och det finns 3 tecken som tyder på att din arbetsplats kan ha nytta av den här utvecklingen.

- Har du toppar, sjukdomar eller surdegar på arbetsplatsen eller i projektet?

- Kan du under de perioderna outsourca arbetsuppgifter till någon som har tid, lust och erfarenhet av att hoppa in?

- Vill du kunna bygga upp ett eget kontaktnät har inte själv tid eller resurser att underhålla och administrera det nätverket?

Här är vi! Vi är instajobs – ett digitalt bemanningsbolag. Och precis som det låter arbetar vi med bemanning. Den stora skillnaden är att vi använder digitala verktyg. Med hjälp av bland annat digitala avtal och mötesplatser, kan vi skapa en trygg nödlösning, men vi kan göra det snabbare, mer transparent och mer tillgängligt. Så vad säger du? När du ändå börjat handla dina kläder online, bokar boende hos andra privatpersoner världen över, och beställer maten till mötet med cykelbud - är det dags att gå vidare i din bemanning också?

Emmy Pettersson

Head of Marketing & Development

emmy.pettersson@instajobs.com

Jag är marknads- och utvecklingsansvarig på Instajobs. I mitt arbete med vår app och kommunikation är det mitt jobb att förstå både branschen, kunderna och instajobbarna och skapa teknik som gör det ni vill, möjligt.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK