Årskrönika 2017 - Året då vi lyfte från marken

Äntligen dags att blicka tillbaka på året 2017 och samtidigt ta avstamp inför ett spännande 2018. Jag lovade i förra årets årskrönika att vi skulle hålla fortsatt stort fokus på vår kvalité och trygghet, och samtidigt högt tempo i vår digitalisering. Därför känns det extra bra att se tillbaka på året med Instajobs.

1. Det går snabbt att vänja sig vid digitala lösningar

Vi inledde ett kallt januari 2017 med en riktig uppstickarattityd och med stor optimism. Skulle den stora massan kunder förstå hur enkelt det är att anlita digitalt via vårt verktyg? Skulle de se hur proffsiga våra instajobbare är även om de inte träffat dom innan signat avtal? Skulle de känna hur trygga vi är som arbetsgivare även om vi inte driver tillsättningsprocessen själva. För att citera mig själv:

"Under 2017 har vi, och de vi kommer i kontakt med, förhoppningsvis kommit över de första förvirrade funderingarna. Har ni kollektivavtal? Ja, såklart! Är de lika duktiga som de konsulter vi har idag? Ja, minst! Kan det verkligen vara så enkelt att lära sig en helt ny app? Prova!"

Men under loppet av de 4 första månaderna under 2017 växer Instajobs i kunder, omsättning och antal jobb med över 400%. 400%...!! Kunderna fattade. Och det går snabbt att vänja sig vid digitala lösningar.

Med anledning av vår tillväxt tog vi därför, under februari, det efterlängtade steget och digitaliserade vår avtalsprocess. Nu kan varje kund signera vårt uppdragsgivaravtal, direkt i mobilen, när de hittat rätt konsult. Dessutom kan varje instajobbare både signera och legitimera sig inför varje uppdrag, med hjälp av sitt bank-id. För Instajobs är det ett stort steg mot att kunna hjälpa så många kunder som möjligt. Vi kan dessutom känna oss ännu tryggare i att varje konsult har rätt avtal och rätt information, för rätt uppdrag. Såhär sa Tage Borg, CTO på vår samarbetspartner Scrive:

"Instajobs är ett fantastiskt exempel på en verksamhet som får ökad genomslagskraft genom att använda ett API för e-signering genom Scrive. Genom denna digitala process kan företag som Instajobs fokusera på att leverera en oslagbar och sömlös användarupplevelse. Jag är övertygad om att Scrives signeringstjänst kommer hjälpa Instajobs att nå ännu större framgång och vi på Scrive är stolta att få vara delaktiga i detta."

 

2. Det är inte lika läskigt med digitala relationer som man kan tro

Det är läskigt att öppna upp för digitala relationer. Vilka är egentligen våra kunder då? Vad ska de tycka om oss? Hur kan jag då svara på alla deras frågor och läsa av deras reaktioner? Efter att ha tagit steget till digitala avtal tog vi i mars 2017, bara 10 månader efter Instajobs födelsedag, det ännu större steget att släppa appen fri för företag. Från att kontinuerligt och personligen ha delat ut en personlig kod till de kunder som ville använda vår tjänst, kunde nu alla företag och arbetsplatser i Sverige skapa ett konto i vår tjänst och anlita hjälp, på bara några minuter.

Och visst slog vi snabbt några minnesvärda rekord. Ett exempel som gör mig extra stolt är när vår kund skapar ett konto, publicerar sitt jobb, anlitar en av våra instajobbare och får personen på plats på 39 minuter! Det är såklart möjligt eftersom vi är öppna för alla kunder som behöver hjälp, dygnet runt. Och det är långt ifrån ett ensamt exempel.

 

3. Vi har lärt känna många nya människor, miljöer och branscher

Under 2017 har vi också lärt känna nya miljöer. Både städer och branscher. Vi öppnar i inte mindre än 3 stycken nya städer. Vi intar Malmö, Lund och Uppsala och får ett härligt bemötande av både instajobbare och kunder.

Men vi öppnar också upp för en helt ny bransch. Välkomna alla kunder inom retail! Inom kategorin butik kan våra kunder anlita våra instajobbare till kassan, golvet, lagret och för demos. Vi har redan haft förmånen att få samarbeta med Mio, Åhléns och Victoria's Secret. Men vi har också lärt känna många nya, och kära, kunder. Vår kund på Byängsskolan i Stockholm har nu börjat ta jobbet med sig hem:

"Min familj låter mig inte prata om Instajobs vid matbordet längre, de har fattat att det är grymt."

Och Convendum skräder inte med orden i bedömningen av en av våra härliga instajobbare.

"Det gick så himla bra, så nöjd. Det var smidigt och instajobbaren var så jäkla grym, kom in i gänget och levererade."

 

Och en liten glimt av 2018...

Självklart kan jag inte lämna er utan att ge er några glimtar av 2018, som såklart kommer att vara lika spännande. Vi ser, i alla fall just nu, 3 stora förändringar under 2018. Men häng med, det går som ni vet snabbt hos Instajobs.

1. Spännande löneförmåner

För att kunna erbjuda våra kunder världens bästa instajobbare måste vi vara världens bästa arbetsgivare. Såklart! Därför kommer vi under 2018 att släppa en rad innovativa anställningsförmåner för de instajobbare som tar instajobb. Vi kommer bland annat ta upp fajten mot släpande löneutbetalningar. Snabba extrajobbare ska få snabb lön. Eller vad tycker ni..?

 

2. Fler nya miljöer

Självklart har vi fått försmak på nya, främmande miljöer och vänner i nya städer och branscher. Under 2018 lovar vi alla er därute i resten av Sverige att vi kommer närmare dig. Vi är heller inte mätta på våra 9 kategorier och de branscher vi jobbar i nu, och helt övertygade om att vi bara nått ut till en bråkdel av alla er som behöver hjälp.

 

3. Många nya funktioner och digital bredd

Under 2018 års första halvår öppnar vi äntligen upp fler kontaktytor till vår tjänst så att vi kan hjälpa ännu fler ännu snabbare. Utan att säga för mycket kan vi redan nu avslöja att vi tar steget ut ur App Store och Google Play.

 

Vi har också en rad uppdateringar på lager för alla er som vill samarbeta med kollegor i tillsättningen av instajobb. Vi har också stora ambitioner att göra det ännu enklare att löpande anlita olika eller samma instajobbare till era uppdrag. 

 

Med allt det där sagt vill jag såklart avsluta med att tacka instajobbare, kunder och teamet för ett fantastiskt 2017. Vi har inte bara rekryterat 100-tals nya instajobbare, mångdubblerat vårt nätverk av kundanvändare, släppt appen fri för företag, digitaliserat avtalsprocessen och öppnat i 3 nya städer. Vi har dessutom slagit otaliga rekord i tillsättningshastighet, kundnöjdhet och nya användare och dessutom skapat en riktigt ambitiös plan för 2018.

Följ resan på Instagram genom vår instajobbare på @instajobbarna eller på Facebook 

Emmy Pettersson

Head of Marketing & Development

emmy.pettersson@instajobs.com

Jag är marknads- och utvecklingsansvarig på Instajobs. I mitt arbete med vår app och kommunikation är det mitt jobb att förstå både branschen, kunderna och instajobbarna och skapa teknik som gör det ni vill, möjligt.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK