Digital bemanning – vad är det?

Nya verktyg och beteenden.

Det är svårt att prata om digital bemanning utan att tro att det är tekniken, i vårt fall appen, som gör jobbet och är grejen. Sluta tänka så! Att digitalisera handlar för oss om att skapa nya verktyg och beteenden för att lyckas bättre, och förhoppningsvis med en hel del positiva bieffekter. Digitalisering är för oss att med hjälp av det som utvecklingen runt omkring oss erbjuder, i kombination med vår kunskap om våra kunder och vår bransch, tillföra mer värde än innan.

Det räcker helt enkelt inte att bara utveckla en app, eller någon annan teknisk plattform heller för den delen. För i slutändan är det inte appen våra kunder köper, och förhoppningsvis köper igen. Det är heller inte i appen som våra instajobbare får mer arbetslivserfarenhet, nya upplevelser och nya relationer.

Vad blir annorlunda?

När tekniken tar över behöver vi tänka på saker innan dom sker. Vi jobbar därför hårt för att skapa en trygg, enkel och snabb upplevelse genom hela flödet med tekniken som hjälpmedel. Vi är noga med att rekrytera instajobbare som har rätt personliga egenskaper. Vi rekryterar er som när ni med appens hjälp får möjlighet att extrajobba, också gör ett fantastiskt jobb hos våra kunder. Personer som tycker det är roligt att ”vara nya på jobbet varje dag”. Och vi är självklart noga med att ge våra instajobbare ett attraktivt erbjudande i form av kollektivavtal, försäkringar och marknadsmässiga löner – och träffas kontinuerligt för att skapa ännu bättre relationer. För när vi tar nästa steg i utvecklingen för att förenkla, när instajobbare och kund möts direkt och har verktyg för att snabbt skapa relationer, då behöver vi vara ännu mer genomtänkta, ännu mer trygga.

Lika hårt arbetar vi därför för att ni, våra kunder, ska känna er trygga och stärkta av vår lösning. Vårt mål är ju först och främst inte att ni kunder ska uppskatta navigationssystemet eller grafiken i vår app. Vi vill att ni, från det att ni registrerar er hos oss, ska återvända till appen eftersom den avlastar er och förbättrar er vardag. För att vi är professionella, flexibla och snabba. Annars kommer ni ju inte tillbaka.

Vilka möjligheter öppnar digital bemanning?

I en förstudie som vi gjorde genom undersökningsföretaget Cint, bland Svenska arbetsplatser, upptäckte vi att bland de 48% som idag använder sig av bemanningsbolag för att lösa behov med kort varsel, är det viktigast att det går snabbt, men att det sällan går så snabbt som det behöver gå när man har bråttom. Ni kunder ville ha färre mellanhänder när det är snabba ryck. Men vi upptäckte också att 26% av de arbetsplatser som har denna typen av behov, tvekar att be om hjälp och ibland låter bli, eftersom man å ena sidan är rädd att det ska ta mer tid än vad det frigör, och för att man å andra sidan inte har så mycket erfarenhet av att anlita extra hjälp.

Med en digital bemanningslösning kan vi på ett enkelt, tryggt och tillgängligt sätt skippa mellanhanden, och fortfarande ha den kvar. Vad menar vi med det? Du får en trygg bemanningslösning från oss – som du styr på egna villkor. Som arbetsgivare ser vi till att rekrytera och utveckla relationen med våra instajobbare, och som leverantör tar vi ansvar och serverar dig ett kvalificerat nätverk. 

I nästan 1 år nu har vi arbetat för att skapa instajobs – digital bemanning idag. Hur ser digital bemanning ut imorgon? Det tänker vi upptäcka.

     

Emmy Pettersson

Head of Marketing & Development

emmy.pettersson@instajobs.com

Jag är marknads- och utvecklingsansvarig på Instajobs. I mitt arbete med vår app och kommunikation är det mitt jobb att förstå både branschen, kunderna och instajobbarna och skapa teknik som gör det ni vill, möjligt.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK