Instajobs firar 1 år

För 1 år sedan var instajobs bara en teckning och ett 4-manna-lag med massor av hunger. Idag ser vi tillbaka på instajobs bästa år hittills. Men vad har egentligen hänt?

Vi minns det som om det vore igår. Vi ringde Apple för att fråga hur man bär sig åt för att lansera en app (som har världens bästa support team förresten). Sen skickade vi iväg den. Utan att riktigt veta när och var något skulle hända. Och vi väntade. Helt plötsligt, mitt i Nationaldagsfirandet fick vi mail. Appen är live. Nu då?

De första instajobbarna

Innan vi vågade visa appen för vår kund, behövde vi instajobbare. Professionella människor med snygga profiler som kunde söka de första jobben direkt när de publicerades. Vår Network Relations Manager, Sara Sjöberg, satte därför ihop en första och helt ny rekryteringsprocess, onboarding och utvecklingsprogram på bara några dagar, och vi introducerade vår första instajobbare, Rawan (link), bara ögonblick senare.  

De första jobben

Några veckor senare, en solig eftermiddag i juni hände det. Telefonen pep och en pushnotis förklarade att någon hade publicerat ett jobb. Vårt första jobb. En helt ny känsla för oss. Men vad skulle hända nu? Helt plötsligt söker en efter en, 7 personer totalt, jobbet. 3 blev nästan direkt erbjudna jobbet och 1 hann före de andra. Vårt första tillsatta jobb i appen.

Så gick det på. Alltid en överraskning när något enstaka jobb ploppade upp och gjorde vår dag. I juni, vår första månad på jorden, publicerades 2 jobb. Under våra kommande månader publicerades 10.

Tidrapportering kommer

Det där första månaderna handlade allt om att bygga grundpelarna i vår tillväxt och att jaga in så många jobb och instajobbare som möjligt för att få testa, få feedback, och utvärdera vår helt nya betaprodukt för att snabbt åtgärda och göra den bättre. Allt det där man också tar för givet skulle på plats. Vår hemsida, ett kontor, rekrytera ett starkt lag.

Efter en intensiv utveclingsprocess kom nästa milstolpe. Den 18 augusti genomfördes den första automatiska tidrapporten via appen. Kunden och instajobbaren kunde nu inte bara publicera, söka, och anlita via appen, de kunde ni också tidrapportera utan vår inblandning.

Digitala avtal

Med ett växande antal instajobbare, instajobs och kunder kämpade vi dock fortfarande med våra avtal. Varje gång en ny instajobbare skulle introduceras i appen krävdes en manuell signeringsprocess och varje gång en ny kund blev inbjuden, signerade de uppdragsgivaravalen i förväg, innan de ens pulicerat jobbet. Den 3 februari nådde vi dock nästa milstolpe. Då introduceras vår digitala signeringsprocess och samma dag droppade våra första kontrakt för användare som tog jobb och kunder som anlita personal.

Välkommen in

Efter alla dessa digitaliserings-, effektiviserings- och riskminimeringsåtgärder var det dags för nästa milstolpe. Vi vågade äntligen säga välkommen in till alla företag som vill registrera sig i appen den 21 mars då vi tog bort kodhindret vi haft under hela vår livstid. Och vips såg vi hur våra första kunder registrerade sig automatiskt online för vår tjänst.

Ett rekordår

All dessa små tester och pusselbitar (tillsammans med en lång rad misstag) har varit avgörande för att hela tiden nå nya höjder, ge våra instajobbare fler jobb, och ge våra kunder fler instajobbare. Idag är vi därför 15 personer som arbetar dedikerat med matcha extrajobb med instajobbare på kortast möjliga tid, enklast möjliga sätt, största möjliga trygghet och högsta möjliga kvalité.

Tack vare teamet, instajobbare och kunder som tror på oss har vi under första året på jorden:

·         Byggt en pool av 200 proffsiga och dedikerade instajobbare i Stockholm.

·         Samarbetat med över 300 kunder och utfört nästan 1000 jobb (firandet är nära)

·         Gjort det möjligt att skapa konto, skapa jobb, och anlita en instajobbare på totalt mindre än 5 min.

·         Och sedan den där första juni-månaden 2016, då 2 jobb publicerades har vi i maj 2017 över 240 instajobb i appen per månad.

Vår första examinerade instajobbare

Nu säger vi också hejdå till några i vår första kull av instajobbare, som tar examen. Vi skulle vilja lämna er med några ord till oss från en av de fina i teamet.

Jag håller på att avsluta mitt examensarbete vilket innebär att jag snart inte är student längre. Efter att jag har lämnat in min uppsats ska jag påbörja min heltidstjänst. Jag vill tacka för den här möjligheten och tiden med Instajobs, det har varit kul och en härlig upplevelse! Ni är en så härlig arbetsgivare och jag önskar er det bästa inför framtida utmaningar och möjligheter. Kommer ge er mina bästa rekommendationer till mina studentkompisar.

Hipp, hipp, hurra. Instajobs fyller 1 år idag. Nu ser vi fram emot nästa år.

Emmy Pettersson

Head of Marketing & Development

emmy.pettersson@instajobs.com

Jag är marknads- och utvecklingsansvarig på Instajobs. I mitt arbete med vår app och kommunikation är det mitt jobb att förstå både branschen, kunderna och instajobbarna och skapa teknik som gör det ni vill, möjligt.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK