Julen 2017 - Boom or Doom? 3+3 tips!

Inför julen kan företag uppleva både himmel och helvete. Ökad försäljning och ett flöde av intresserade kunder, men också enorma arbetsbelastningar och stress signerat Mary X-mas. Vad är de viktigaste punkterna inför julrushen? Både saker att hålla koll på och saker att undvika. Hur får man julrushen att bli en boom - där dagen slutar i high-fives och fulla kassor, och hur undviker man undergången - en trasslig hög av inslagspapper, travar av senapskladdiga fat och sura kunder.

Avoid doom:

1. “Det hinner vi”

Nej, det gör ni inte. Vi förstår hur det ser ut. Personalplanering är ofta en utmaning och det finns sällan marginaler att spela på. Detaljer kommer att bortprioriteras. Och det är detaljerna som gör helheten, det är sen gammalt. En liten investering i extra tid bygger ett starkt varumärke.

2. “Hen vill säkert jobba extra”

Det fina med julen är att “we’re all in this together”, på gott och ont. Det är en cirkel som sluts, alla måste jobba och alla vill äta sill och julmust.

3. “Jag gör det sen”

Se för guds skull till att inte ge dig själv mer jobb i stridens hetta. Det är lätt att gripa efter halmstrån (jul-associationer till krubba oavsiktlig) när man står underbemannad med telefonen i den ena handen och jonglerar med den andra. Undvik extra administration “du tar igen ikväll” och se till att lösningen inte är tillfällig.

How to boom:

1. Framförhållning

Ett ord av guld lika mycket som det kan vara en illusion. Julveckorna innebär snabba puckar så se till att ha god framförhållning i den mån det går. Behövs extra personal under delar av helgen? Kommer vissa arbetsuppgifter att ta mer tid än vid första anblick?

2. Smarta lösningar

Även du som är ansvarig för hela baletten vill hitta jullugnet. Välj de smarta lösningarna som ger mest utdelning. Testa olika alternativ innan allt drar igång så du har verktygsbältet redo när det gäller.

3. Ha en b-plan

Låt oss tala klarspråk. Det går inte att förutse vad som händer under årets mest konsumtionsintensiva veckor. Vad som däremot går att planera är att ha en stark och flexibel b-plan. Hur gör du om någon blir sjuk? 

Den här julen kommer med stor sannolikhet att följa traditionen att sätta rekord. Vi önskar er alla nya rekord i julklapp!

Karin Holmgren

Sales and Marketing Coordinator

karin.holmgren@instajobs.com

Du kan kalla mig Online-Karin, det gör resten av Instajobs. I mitt arbete visar jag upp Instajobs för världen! Jag och mina kollegor vill att alla ska se det fina i att om du har telefonen i fickan, har du hjälp i fickan.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK