Konsten att leda på distans (hur jag håller ihop nätverket)

Jag heter Sara. Jag är Network Relations Manager på instajobs och har yttersta ansvaret för att rekrytera och skapa goda relationer med våra instajobbare, som deras arbetsgivare. Och jag har lärt mig ett och annat av att leda dessa, i Stockholm över 100 fantastiska personer, på distans.

Tydlighet är trygghet.

Avgörande för att alla bra relationer, speciellt dom på distans, är tydlighet. Speciellt från start. Vad förväntar jag mig av dig? Och vad förväntar du dig av mig? Och det hänger verkligen på detaljerna. Att vara övertydlig med anställningsvillkor, hur du vill kommunicera, vart du ska skicka in tidrapporten, ja till och med när du är borta från jobbet en dag. Ju mer desto bättre. Det är alltid enklare för mina instajobbare att överleverera och förvåna när de vet vad som förväntas, och när jag är konsekvent. Och visst, det är jobbigt i början. Eller förresten, det är ganska tidskrävande hela tiden.

Feedback äger.

Det är dock svårt att vara tydlig om man bara berättar hur det ska vara. För vi är alla olika. Ska du vara tydlig på distans måste du få tillfälle att bemöta frågor. Men för att få frågor måste den eller de du leder vilja och våga fråga. Den största och viktigaste regeln för mig är därför att tacka för feedback. Att visa att all feedback är bra feedback, och belöna den. För det är den. Och den är välkommen när som helst. Via min facebook-sida, mail, telefon eller chatten på webben – jag tackar bara för att de gör sig besväret.

Det fysiska mötet.

Det kanske är konstigt att vi som ett digitalt bemanningsföretag slår ett slag för det fysiska mötet. Och tipset för att leda på distans kan väl inte vara att träffas? Jo, så är det. Vi kan göra mycket med digitala verktyg för att effektivisera, och vi kan skapa mycket goda relationer online. Men varje gång vi rekryterar en ny instajobbare träffar vi instajobbaren i person. Och sedan fortsätter vi att träffa våra instajobbare en gång i kvartalet. Det mötet är ovärderligt för mig. För att jag vill se dom i ögonen. Visa att jag finns här.

Skratta mer.

Kosta på dig att skratta med dina medarbetare. Det finns inget som säger att den mest seriösa och kalla chefen är den mest respekterade. Visa att du är mänsklig genom att bjuda på dig själv. Eller så kanske jag säger det för att jag själv inte skulle kunna gå en dag utan att skratta. Det borde inte du heller göra.

 

Sara Sjöberg

Network Relations Manager

sara.sjoberg@instajobs.com

Jag är ansvarig för nätverket av våra instajobbare - både ni som vill bli en del av oss, och ni som redan är en del av nätverket. Jag jobbar ständigt med att vi ska bli ett bättre nätverk för studenter, en bättre arbetsgivare för våra instajobbare och att ni som arbetar ska ha alla förutsättningar och göra våra kunder imponerade.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK