Nike anropar dig som ska anställa en student

Hej, mitt namn är Nike. Jag arbetar deltid som Network Relations på Instajobs i Stockholm. Mitt jobb är att rekrytera och bygga relationer med rätt studenter – instajobbare, vilket jag tycker är väldigt roligt eftersom jag själv både är student och instajobbare. Du kanske känner igen mig från våra demobilder på appen?

Att hitta den rätta studenten är inte alltid det lättaste, så därför tänkte jag dela med mig av mina tips förhur du lockar till dig drivna och flexibla studenter. Vad är egentligen viktigt för oss?

1. Annonsen

När du skriver en annons, lyft fram det som är spännande med just ditt företag. Vad är anledningen till att just jag ska söka jobb hos er? Kom också ihåg att du vill vara ärlig och transparent så att du sätter rätt förväntningar. Att tydligt spalta upp vilka krav du har, vad som är meriterande och vad det är för arbetsuppgifter du behöver hjälp med ser jag som ett stort plus.

2. Introduktionen

Det första som jag lägger märke till är företagskulturen. Finns det någon som välkomnar mig? Hälsar resterande personal? För att snabbt komma in i arbetet och för att kunna leverera så är det viktigt för mig att den grundliga tryggheten är på plats. Jag vill veta vem jag kan vända mig till om jag har några frågor, men minst lika viktigt är det att jag vet vart toaletten ligger och om det är matlådor i köket som är rutinen vid lunch, eller om vi tillsammans äter på restaurangen i byggnaden. 

3. På arbetet

När jag sedan blir introducerad till mina arbetsuppgifter och ska arbeta självständigt är det bra om vi tydligt kommit överens om förväntningar och förutsättningar. Vad förväntar du dig av mig, och vad har jag för resurser i mitt arbete gentemot målen vi kommer överens om?

Vid kortare uppdrag tycker jag att det är kul om det finns möjlighet att sätta sig ned tillsammans efter uppdraget och prata om hur det gått. Kanske kan vi redan då komma överens om nästa gång vi ska ses, eller så blir det trevlig avslutning över en kopp kaffe.

 

Detta var lite smått och gott från mig. Har du fler frågor eller vill bolla vidare, hör gärna av dig via kontaktuppgifterna nedan.

Vi hörs! 

Nike Sporrong

Network Relations

nike.sporrong@instajobs.com

Jag arbetar inom Network Relations på instajobs. Samtidigt är jag student, och självklart även instajobbare. I min roll arbetar jag med rekrytering av nya instajobbare, och hjälper samtidigt de som dagligen är ute på uppdrag.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK