Nu lanserar vi insta-avtal

Instajobs resa för att bryta ny digital mark för att förenkla för den som vill jobba och anlita genom vår app fortsätter. I veckan lanserar vi den sista pusselbiten för att våra kunder och instajobbare på allvar ska kunna ta jobb, och anlita personal dygnet runt. Nu blir våra våra kund- och anställningsavtal instant!

Redan i höstas, kort efter att ha lanserat instajobs på AppStore och Google Play insåg vi begränsningarna i branschens nuvarande sätt att signera både uppdragsgivaravtal och anställningsavtal. Det går för långsamt, är för analogt, och är inte anpassat till den nya tekniken och de nya behoven i gig-ekonomin.

Vi vill vara den lokala och omedelbara matchmakern oavsett vart vi finns. Då kan inte kunder och konsulter vänta på att vi ska komma till jobbet för att skicka ut och underteckna avtal via mail eller under något möte. Vi ska dessutom finnas till för kunder som behöver personal med kort varsel och för studenter som inte vill planera veckor framåt, utan istället ta jobb med kort varsel när det passar i deras schema. Samtidigt vill vi vara minst lika trygga som både bemanningspartner och arbetsgivare. Tillsammans med vår nya partner Scrive lanserar vi nu digitala kontrakt för våra användare, direkt när du anlitar någon i appen.

”Instajobs är ett fantastiskt exempel på en verksamhet som får ökad genomslagskraft genom att använda ett API för e-signering genom Scrive. Genom denna digitala process kan företag som Instajobs fokusera på att leverera en oslagbar och sömlös användarupplevelse. Jag är övertygad om att Scrives signeringstjänst kommer hjälpa Instajobs att nå ännu större framgång och vi på Scrive är stolta att få vara delaktiga i detta.” - Tage Borg, CTO - Scrive

För alla våra instajobbare, som är medlemmar i nätverket och har en egen profil i appen, skapas nu ett specifikt anställningsavtal för jobben de accepterar direkt i appen. De läser och signerar när de tackar ja till ett jobberbjudande med hjälp av bank-id i sin egen mobil. Det gör att våra instajobbare fortfarande kan känna sig trygga under tiden de är ute på jobb. Och vi som arbetsgivare kan känna oss trygga med att de får rätt information i rätt tid.

”Det känns väldigt spännande att få ta det här steget tillsammans med vårt nätverk av instajobbare. Tillsammans kan vi sätta en ny hög standard för digitala och direkta anställningsavtal och visa vägen för de som kommer efter. Detta är ett nytt sätt att ta extrajobb, och med digitala avtal kan vi på ett tydligare sätt ge rätt information, i rätt tid, i egenskap av arbetsgivare.” – Sara Sjöberg, Network Relations Manager - Instajobs

För våra kunder blir det nu ännu enklare att komma igång när du snabbt behöver hjälp. När du skapat ett kundkonto kan du närsomhelst publicera ett jobb och direkt se vilka konsulter som kan och vill jobba. När du väljer att skicka ett erbjudande till någon av våra instajobbare läser och signerar du därefter våra villkor för att anlita oss, och ingår avtalet med oss med bara 2 klick. Och allt detta oavsett vilken tid på dygnet du behöver anlita extrapersonal.  

”Jag är väldigt glad att vi redan nu kan ta det här steget. Att kunna signera ett avtal vid köp är kanske självklart i andra branscher men har fram till nu varit en dröm inom bemanning. Men vår tjänst och våra kunder kräver det, och därför är jag stolt över att vi nu kan bli en ännu mer flexibel partner.” - Miguel De Freitas, VD, Instajobs

För oss på instajobs är detta ett stort steg mot att bli den lokala och omedelbara matchmakern av jobb. Vi hoppas och tror såklart att det dessutom går snabbare, blir ännu tryggare och känns ännu tydligare för alla som arbetar och anlitar genom oss. Vi är som vanligt nyfikna på era tankar kring denna förändring och tackar ödmjukt för alla tankar och all feedback som ni användare har.

Emmy Pettersson

Head of Marketing & Development

emmy.pettersson@instajobs.com

Jag är marknads- och utvecklingsansvarig på Instajobs. I mitt arbete med vår app och kommunikation är det mitt jobb att förstå både branschen, kunderna och instajobbarna och skapa teknik som gör det ni vill, möjligt.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK