Sagan om chefen

Det här är sagan om chefen som inte gjorde chef-göra. Chefen som inte gjorde det han gjorde bäst. Istället fick han flytta fokus och se framgången sväva iväg i periferin.

Ett företag föds och dör

Sagan handlar om en man som börjar sälja korv. Det går jättebra och han anställer en till person till sin lilla firma. Den här personen är inte lika vass på korv, så mannen måste lägga mycket tid på upplärning. Kunderna frågar ofta efter något att dricka. Mannen ser sin chans och börjar göra lemonad. Han lägger ner mycket tid på lemonaden och när den är färdig för försäljning tycker inte kunderna om den. Under tiden han producerat lemonad har han tyvärr tappat kunder, eftersom hans nyanställda inte är lika bra på att sälja korv som han.

Läs artikeln från Lifehack: Getting More Things Done Means Nothing When Nothing Great Is Done

Gör det du gör bäst

Skulle han istället fortsatt att fokusera på det han gjorde bäst? Kanske hade det varit bättre om någon annan kunnat rycka in och göra lemonad? Om han haft ett par extra händer kunde han fått tid att både leda och övervaka.

Många av oss tvingas dagligen att skifta fokus från det som egentligen är viktigt – den rakaste vägen till framgång. I många fall kan detta räddas genom tillfällig personal, som kan rycka in när det blir för mycket. Chefer, projektledare eller på något annat sätt ansvariga – ni ska inte packa fruktlådor, dela ut flygblad eller göra lemonad. Gör det ni gör bäst!

Karin Holmgren

Sales and Marketing Coordinator

karin.holmgren@instajobs.com

Du kan kalla mig Online-Karin, det gör resten av Instajobs. I mitt arbete visar jag upp Instajobs för världen! Jag och mina kollegor vill att alla ska se det fina i att om du har telefonen i fickan, har du hjälp i fickan.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK