Så jobbar du extra som student

Hur man jobbar modernt som student

Du har säkert tänkt tanken. ”Vad hade jag gjort om jag haft 500 spänn extra?” De kan bli dina. Som student har du säkert en del tid över, mellan föreläsningar, träning, plugg och after schools. Varför inte skaffa sig bred arbetserfarenhet, och lite extra pengar? Här är tre tips på hur du jobbar extra som instajobbare: 

Istället för att jobba deltid

Det första du tänker på är kanske ett deltidsjobb. ”Kvällar och helger”. Men är det inte då man oftast vill vara ledig? Och alla luckor och oregelbundna veckor man har i veckan, är det inte då du egentligen vill och kan jobba? Men det är supersvårt att söka jobb med oregelbundet schema och att dessutom inte offra ditt sociala liv.

 

1. Jobba när DU kan

Genom att hålla koll på vår app, där jobbannonserna publiceras, kan du själv söka de jobb som passar ditt schema. Du behöver alltså inte låsa dig till kvällar och helger (även om helger och kvällar ofta innebär bra OB).

 

Istället för lön nästa månad

Om du tar ett snabbt jobb den första dagen i månaden, får du inte betalt förrän den 25:e månad. Lång väntan när man kanske tagit extrajobb för att man vill ha lite extra klirr i kassan.

 

2. Lön på fredag

Vi tycker att snabba jobb ska innebära snabb lön. Med månadslön, kan du behöva vänta nästan två månader innan du får betalt för ditt arbete. Därför arbetade vi om alla gamla lönesystem och skapade vårt eget – Instapay. Du behöver aldrig vänta på lön längre än nästkommande fredag.

Istället för att göra samma sak varje jobbpass

En del extrajobb innebär extra pengar men garanterar inte personlig utveckling och värdefull erfarenhet. Om du ska lägga din tid på ett extrajobba under studietiden, vill du då inte passa på att skaffa dig relevant eller bred erfarenhet?

 

3. Jobba med vad du vill

Instajobs jobbar inom nio kategorier: reception, allt-i-allo, event/värd, lärarvikarie, inventering, ekonomi, servering, administration och butik. Det innebär att när jobben publiceras, är de kategoriserade inom någon av dessa nio, och du kan välja att ta jobb som ger relevant erfarenhet till din utbildning, eller variera dig för att få testa på många branscher.

Att instajobba är på många sätt ett modernt sätt att jobba – flexibelt, snabbt, digitalt och individanpassat. Ansök till nätverket och jobba utifrån dina egna förutsättningar!

Karin Holmgren

Sales and Marketing Coordinator

karin.holmgren@instajobs.com

Du kan kalla mig Online-Karin, det gör resten av Instajobs. I mitt arbete visar jag upp Instajobs för världen! Jag och mina kollegor vill att alla ska se det fina i att om du har telefonen i fickan, har du hjälp i fickan.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK