Varför vi startade instajobs

Hur tänker vi ägare när Academic Work går bättre än någonsin och vi bestämmer oss för att testa en ny digital modell för bemanning? Vi tänker framåt. Academic Work är idag ett av Sveriges största och mest etablerade bemannings- och rekryteringsbolag. Det tror jag beror på att vi alltid varit ett bolag som vill driva utveckling, snarare än att följa med den.

Academic Work är idag ett bolag med bred kompetens av rekrytering och bemanning. Vi är duktiga på att genom kompetensbaserad rekrytering hitta rätt person på rätt plats, snabbt och med nöjdast kunder i branschen. Det är vi stolta över. Men i vissa situationer prioriterar våra kunder tempo och enkelhet snarare än ett nära samarbete med en rekryteringskonsult eller konsultchef som driver rekryteringsprocessen åt dig.

I förstudien som vi gjorde genom undersökningsbolaget Cint frågade vi ett stort antal arbetsplatser som har behov av extrapersonal med kort varsel vad de värderar hos en leverantör, och vart trösklarna finns idag. Vi fick veta att 53% idag använder sig av sina egna kontakter för att lösa just dessa kortsiktiga behov. I valet av person värderades i första hand att personen har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, att man, trots kort tidsram, har en chans att lära känna personen innan jobbet och att hon eller han har goda referenser sedan tidigare. När man sedan kopplar in ett bemanningsföretag tar man istället dessa krav för givet, och värderar då istället snabbhet och trygghet högre. Men respondenterna upplever många gånger att möjligheten till hjälp under kortare perioder på kort varsel inte finns.

Vi vill driva utvecklingen i bemanningsbranschen i en positiv riktning, och ta alla chanser att göra nytta och skapa värde för våra kunder här och nu. Därför startade vi instajobs. Instajobs är utmanaren inom digital bemanning, levererad och upplevd med lika mycket kvalité och kärlek som vi lägger i alla våra processer. Här utforskar vi en ny möjlighet att på ett tryggt sätt ge våra kunder och kandidater det tempo ni då och då behöver, och möjlighet att upptäcka digital bemanning av extrajobb med kort varsel tillsammans med oss.

Jag är väldigt nyfiken på vad ni kunder tycker om vår utveckling och vår vilja, och framförallt vår nya produkt. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter, och för all del, publicera gärna ett jobb i appen.

Johan Skarborg

Academic Work Group CEO

hello@instajobs.com

Jag är en av grundarna till Academic Work och har tillsammans med mina kollegor utvecklat bolaget, och upptäckt bemanning, sedan branschen var i sin linda på 90-talet. Jag ser med stor nyfikenhet fram emot framtiden i bemanningsbranschen för storasyster Academic Work, såväl som för lillasyster instajobs.

Relaterade blogginlägg

I Instajobs kan du enkelt hitta personer med rätt inställning som vill jobba extra. Via din egen profil publicerar du själv extrajobb och väljer vilken konsult du vill anlita. Eftersom alla instajobbare är rekryterade och anställda genom oss slipper du all administration.

Skapa konto och få appen

Ge oss din e-post så berättar vi mer

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Vi använder bara din e-post för att skicka mer information om vår tjänst och behåller den för oss själva såklart.

På instajobs.com använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer här.OK